Bouwtool voor renovatie maakt papierwerk overbodig

dinsdag 25 februari 2014 1056x gelezen

De Bouwtool is na twee jaar ontwikkelen en testen toe aan een markttest bij vijf renovatiebedrijven. Het doel van de tool is om de bouwer alle administratieve handelingen op de bouwplaats met de iPad te laten doen.

Warme opname, bouwplaatsregistratie, foto’s, meer- en minderwerk, notities, rapportages, afrekeningen en zelfs de vrijdagse frietlijst kunnen met de Bouwtool opgenomen worden. Alle gegevens worden per project of woning direct in de ‘cloud’ opgeslagen en zijn voor alle betrokkenen toegankelijk. De belangstelling voor de Bouwtool is groot, bleek tijdens twee presentaties voor geïnteresseerde bouwbedrijven.

Visueel keuzes maken
De afgelopen twee jaar is in nauwe samenwerking met renovatiebedrijf KnaapenGroep uit Son een iPad-tool ontwikkeld voor grootschalige renovatieprojecten. Deze tool zal onder de naam Bouwtool door Renda op de markt worden gebracht. Bij het renovatiebedrijf uit Son behoren opnameformulieren inmiddels tot het verleden. Met de Bouwtool maken bewoners bij de warme opname direct visueel keuzes. De kosten voor de bewoner worden meteen inzichtelijk, bijzonderheden (afwijkingen, schade) worden per woning (eventueel met foto) vastgelegd en de bewoner tekent op de iPad voor akkoord. De bevestiging zit al in de inbox van de bewoner voor de uitvoerder de woning heeft verlaten.

 

Faalkostenreductie
Met Bouwtool beschikken alle ketenpartners over dezelfde informatie. Dit heeft een stevige reductie in faalkosten tot gevolg. Bovendien heeft de opdrachtgever direct en permanent inzicht in de kosten van het project. Via Bouwtool kunnen betrokkenen met elkaar communiceren via de chatfunctie. Dit stimuleert ketensamenwerking. De Bouwtool wordt in de maanden maart, april en mei uitgebreid getest bij vijf renovatiebedrijven. Heeft u belangstelling voor de test of wilt u meer weten? Neem dan contact op met Æbele Kluwer, uitgever van Renda.

Bouwtool is een uitgave van Aeneas.
© 2018 www.bouwtool.nl - alle rechten voorbehouden.