Hoe werkt het

1. Opname module

Voorafgaand aan het project voert u uw eigen vragenlijst voor de woningopname op in de Bouwtool. U stelt eenvoudig en zonder beperkingen de gewenste opname of andere vragenlijst samen. Tijdens de opname bij de bewoner thuis, legt u alles vast op uw Ipad. De foto’s die u maakt worden direct bij de juiste vraag en de juiste woning opgeslagen. De bewoner maakt zijn keuzes en krijgt direct inzicht in eventuele huurverhogingof eenmalige kosten. De bewoner en de medewerker van de aannemer ondertekenen ter plekke op de Ipad en nog voordat de medewerker de deur uit is, zit de bevestiging in de mailbox van de bewoner. Wilt u tijdens of aan het einde van het project de bewonerstevredenheid peilen? Ook dit kan met deze module. Elke mogelijke vragenlijst, van enquête tot kwaliteitsborging, kunt u kwijt in de opname module. 

Doordat u de uitkomsten van de opname – en elke andere vragenlijst – heel gemakkelijk kunt analyseren, samenvatten, groeperen en communiceren, heeft u in principe geen Excel meer nodig. Natuurlijk is een export naar Excel wel mogelijk. Meterkastlijsten, bestellijsten voor uw partners en dynamische draaitabellen maakt u heel gemakkelijk in de Bouwtool. Wilt u echt efficiënt te werk gaan, geef uw partners dan ook toegang tot de projectdatabase. Slim, want de Excel bestanden die u rondstuurt zijn vergankelijk, terwijl de data in Bouwtool altijd actueel is. 

2. Uitvoeringsmodule

De meeste faalkosten worden gemaakt tijdens de uitvoering. Een goede en haalbare planning en heldere projectcommunicatiekunnen deze faalkosten terugdringen. De uitvoeringsmodule van Bouwtool helpt u de communicatielijnen tussen alle ketenpartners te verkortenen geeft iedereen inzicht in de actuele planning. Uit ervaring weten wij u veel ad-hoc zaken tegenkomt bij een renovatie. Hiervoor gebruikt u de actiepunten en notities. U maakt deze eenvoudig aan en koppelt deze aan actiehouders en ontvangers. Via één druk op de knop heeft u inzicht in alle openstaande actiepunten. Door deze gedurende het project nauwkeurig te bewaken, behoren verrassingen bij deopleveringtot het verleden.  

Met de uitvoeringsmodule genereert u heel eenvoudig een volledige documentatie per woning met foto’s, meer- en minderwerk, opleverpunten, garantiekwesties en notities. Daarnaast bewaakt u eenvoudig de planning en heeft u de mogelijkheid om uw volledige bouwplaatsregistratie vast te leggen. Bouwtool is dé projectmanagement tool waarmee u overzicht behoudt en communicatielijnen verkort. 

3. Financiële module

Direct na de opname inzicht in de exacte kosten voor de woningen? Dat kan met de financiële module van Bouwtool. Voordat u gaat opnemen, koppelt u uw afrekenstaat aan de (geplande) werkzaamheden. Zo ontstaat er een compleet takenoverzicht, inclusief de precieze kosten per woning. Ideaal voor budgetbewaking tijdens de uitvoering en de afrekening met zowel opdrachtgever als onderaannemer. 

Onze tevreden klanten